Týden modliteb za mládež se již blíží! Tato akce se tradičně uskutečňuje od 5. neděle postní (letos 6. dubna) do květné neděle (13. dubna).


Týden modliteb za mládež je časem, kdy je církev vyzvána, aby se modlila za své mladé. Mladí tak mohou intenzivněji cítit, že je církev provází. V neposlední řadě je tento týden příležitostí také pro nás, mladé, modlit se za sebe navzájem.

K plnému prožití celého Týdne ti může pomoci brožurka, kde najdeš citáty z Písma na každý den, krátké texty z promluv papeže Františka, tematická zamyšlení, úkoly, přímluvy a modlitby. Brožurku si můžeš stáhnout jak ve verzi pro tisk, tak do mobilu jako aplikaci. Texty z brožurky ti budou připomínat signály.cz ve Slově na den.

Týden modliteb za mládež je propojený s celosvětovými oslavami světových dnů mládeže. I proto na něj navazují diecézní setkání mládeže s biskupy. Pro letošní XXIX. ročník světových dnů mládeže vybral papež František motto „Blahoslavení chudí v duchu, neboť jejich je nebeské království (Mt 5,3)“.

Základní myšlenku letošního Týdne modliteb za mládež shrnuje biskup Pavel Posád: „Prosit ve společné modlitbě Pána za každého mladého člověka v naší zemi, aby se setkal s Kristem, přijal osobně pozvání do jeho “evangelizační školy“ a takto proměněn se každý člověk stal opravdovým misionářem – to je člověkem – který bude kolem sebe šířit kulturu života, který bude rozsévat naději a mnohým pomáhat objevit smysl vlastního života a poslání být zde pro druhé“.

Nezpomeň si tedy stáhnout brožurku (http://tmm2014.signaly.cz/) a od 6. do 13. dubna se modlit za všechny mladé!