Od zítřka (19. 3. 2016) budou mít uživatelé Instagramu mezi sebou i papeže Františka. Jeho profilové jméno bude Franciscus, oznámil prefekt vatikánského úřadu pro komunikaci Dario Viganò.

 

 Podle deníku Vatican Insider myšlenka založit účet na Instagramu uzrála po únorovém setkání papeže s jedním se zakladatelů Kevinem Systromem. „Mluvili jsme o síle obrázků sjednocovat lidi napříč různými kulturami a jazyky,“ uvedl po setkání Systrom.

 

Na instagramu má svůj účet už přes tři roky jeden z vatikánských informačních portálů news.va. Nyní přibude papež osobně. František už dříve slavil úspěch na jiné sociální síti, Twitteru, kde jeho účet @pontifex v různých jazykových verzích sledovalo v polovině února přes 27 milionů lidí, napsal portál Církev.cz.

 

První papež s oficiálním osobním účtem na Twitteru byl Františkův předchůdce Benedikt XVI. Sám prohlásil, že” sociální sítě jsou brány pravdy a víry.” Současný papež však mediální život hlavy církve posunul o kousek dál - jako první například vyfotil papežskou selfie, uvedlo Salesiánské mediální centrum.