Redakční tým pro vás připravuje další webináře s Jirkou Kučerou. Tentokrát jsme zvolili témata Jak získat peníze na projekty ve farnostech a webinář Komunikace. Jejich anotace najdete pod příslušnými odkazy.

Zveme na další chat s osobností, tentokráte na 4. května od 17:00. Hostem bude senátor Zdeněk Papoušek. Více o něm i o chatu najdete zde. Pro aktuální informace z první ruky se přidejte do společenství Chat s osobností.

Upozorňujeme na třetí a poslední soutěž o cestu do Krakova za papežem! Ve hře jsou tentokrát dvě 50% slevy na účastnický poplatek. Více najdete na signaly.cz/soutez nebo na blogu Soutěže na signálech.

Od neděle má Česká republika své rytíře v Řádu Božího Hrobu Pasováni byli v olomoucké katedrále. Velkopřevorem české magistrální delegace byl jmenován olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Emeritní papež Benedikt XVI. v sobotu oslavil 89. narozeniny. Gratulujeme!

Od pondělí do středy zasedá plénum České biskupské konference. Zástupci jednotlivých komisí či rad budou informovat o své činnosti a nebudou chybět ani novinky k národní pouti do Fatimy, budou potvrzovat volbu ředitele Českého katolického biblického díla nebo se seznámí s možnostmi dalšího rozvoje Katolického týdeníku. 

Z návštěvy na řeckém ostrově Lesbos s sebou papež František přivezl do Vatikánu 12 uprchlíků. Spolu s ekumenickým patriarchou Bartolomějem a arcibiskupem Athén a celého Řecka Hieronymosem podepsal deklaraci obsahující výzvu adresovanou mezinárodnímu společenství k řešení migrační krize. Na palubě letadla cestou zpět do Říma se novinářům svěřil: „To, co jsem dnes viděl, to co vy jste viděli v uprchlickém táboře, vás rozpláče.“ Plný text papežovy výzvy přineslo Radio Vaticana.

 Tým signály.cz přeje požehnaný zbytek týdne.