Salesiánská asociace Dona Boska (SADBA) hledá dobrovolníky pro pomoc chudým dětem v Bulharsku, Velké Británii, Indii, Zambii, Kongu, Mexiku a dalších zemích. Jedná se o pobyty v rozsahu 10 - 12 měsíců, výjimečně jeden měsíc. Dobrovolníci se tam budou starat o volnočasové aktivity pro děti a mládež, výuku či se věnovat manuální pomoci. Více informací najdete na www.adopcenablizko.cz.

Matka Tereza je svatá, potvrdil v neděli papež František při kanonizační mši svaté v Římě. Dnes se tak poprvé slavil svátek svaté Terezie z Kalkaty. Slavnostní mši na Svatopetrském náměstí celebroval kardinál Pietro Parolin, vatikánský státní sekretář. Nakladatelství Paulínky vydalo o jejím životě knížku pro děti.

Papež František zveřejnil téma 50. Světového dne míru, který se slaví vždy hned první den v roce: ‚Nenásilí: Styl politiky míru‘. „Násilí a mír stojí na počátku dvou protikladných způsobů budování společnosti. Šíření semenišť násilí produkuje ty nejzávažnější negativní sociální důsledky. Svatý otec shrnuje takovou situaci vyjádřením: ‚Třetí světová válka podávaná po kouskách‘", uvedlo tiskové středisko Vatikánu. 

Od prvního září se učí děti ze tří církevních škol v nových prostorách - či úplně nových zařízeních. Jsou to Mateřská škola JABULA (Moravské Budějovice), základní a střední škola v Plzni a Cyrilometodějské gymnázium, mateřská škola a základní škola v Prostějově. Podrobně je představije tiskové centrum ČBK.