Papež František přijal sochu sv. Anežky České. Na generální audienci, která se konala 10. září na Svatopetrském náměstí, mu umělecké dílo předala česká delegace vedená ministrem kultury Danielem Hermanem. Součástí delegace byl také mimo jiné kardinál Miloslav Vlk, další tři čeští biskupové, zástupci Charity a akademické obce. Sochu doprovázela také řada poutníků i pěvecký sbor. „Jsem přesvědčen, že možnost, aby se sv. Anežka stala symbolem milosrdenství přímo v chrámu sv. Petra, je něco, co přesahuje vůbec to, co si nyní dokáži představit. A jsem vděčný, že jsem u toho mohl být,“ komentoval událost plzeňský biskup Tomáš Holub.

Vyšla autobiografická kniha ‚Poslední rozhovory‘ o životě Benedikta XVI. Jedná se o soubor rozhovorů, které emeritní papež vedl s německým novinářem Peterem Seevaldem. Prozradil zde nemálo událostí a prožitků ze svého osobního života, včetně uznáních některých slabostí a chyb. Na novou publikaci již dříve navnadila média zveřejněním témat, o nichž zde Benedikt XVI., občanským jménem Joseph Ratzinger, vypráví. Prochází nejdůležitější etapy svého života: dětství za nacistického režimu, objevení povolání, dobu světové války, působení ve Vatikánu, zvolení na stolec sv. Petra i rozhodnutí rezignovat na papežský úřad.

Tiskové středisko ČBK vyhlašuje výběrové řízení na pozici redaktora/redaktorky pro oblast zahraničního zpravodajství a nových médií! Nástup nejpozději 1. listopadu 2016. Více informací zde.

Soubor specializující se na českou barokní hudbu Collegium 1704 zahájí novou sezonu již v říjnu; těšit se tak můžete například na jedinečné Mariánské nešpory Claudia Monteverdiho, které zazní v pražském Rudolfinu hned dvakrát. Vstupenky na novou koncertní sezonu souboru jsou již v prodeji. Více na http://www.collegium1704.com.

Z iniciativy rodiny Kuželovy a příznivců Patrika Kužely OP byl na svátek svatého Dominika spuštěn nový web www.patrikkuzela.cz věnovaný tomuto dominikánskému mučedníkovi, který zahynul v koncentračním táboře v Osvětimi v pouhých šestadvaceti letech.

Víte, jak je možné prožít důstojné stáří? STAREJTE se! Touto malinko provokativní výzvou si vás Charita ČR za spolupráce Tiskového střediska ČBK dovoluje pozvat na pražské Jungmannovo náměstí, kde 16. září proběhne akce STAREJ SE! Již od 14. si zde můžete prohlédnout výstavu fotografií věnovaných klientům charitních zařízení pro seniory.