Papež František napsal dopis syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi. Vyzývá v něm tohoto státního představitele i světové společenství k ukončení násilí a zajištění ochrany civilistů či přístupu humanitární pomoci. Dopis předal syrskému prezidentovi osobně apoštolský nuncius (velvyslanec) v Sýrii Mario Zenari, kterého papež v listopadu jmenoval kardinálem.

Vánoční dárky pro víc než 300 ukrajinských dětí zaplnily nákladní auto Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO).  Dárky pak rozbalí děti přesně na ukrajinské Vánoce – 5. a 6. ledna 2017. Jedná se o děti ze sociálně slabých rodin, dětských domovů a ty, které vyhnal z domovů válečný konflikt na východě země. Akce Vánoční balíček má již více než desetiletou tradici. "Letos čeští dárci přinesli na jednotlivé Charity přes 300 balíčků. Ty obsahují nejčastěji oblečení, obuv, psací potřeby, omalovánky, sešity a hračky,“ uvedl koordinátor projektů na Ukrajině Vasyl Vasyliv.


cirkev.cz

O čtvrté neděli adventní, 18. prosince 2016, bude pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP od 10.00 hodin sloužit v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha zádušní mši svatou za prezidenta republiky Václava Havla. Bohoslužbu budou moci v přímém přenosu sledovat také diváci České televize.

Vatikánské dikasterium (úřad) pro laiky, rodinu a život má nové webové stránky. Ty chtějí být místem dialogu mezi rodinami a laiky z celého světa. Na stránkách www.laityfamilylife.va naleznou zájemci nejen novinky z vyjmenovaných oblastí, ale i videa s rodinnou tématikou, informace o různých aktivitách nebo propojení s twitterovým a instagramovým účtem.