Dnes bude rakev s tělem kardinála Miroslava Vlka vystavena v klášterním kostele sv. Benedikta bosých karmelitek na Hradčanském náměstí v Praze 1. Vyjádřit úctu zesnulému, pomodlit se či jen rozloučit bude možné od 15:00 do 21:00. Na místě bude rovněž kondolenční kniha.

Pohřeb bude v sobotu

Rozloučení s kardinálem proběhne v sobotu v od 11:00 ve svatovítské katedrále. Mši bude sloužit Dominik Duka, ostatní obřady olomoucký biskup Jan Graubner. Tělo bude uloženo do arcibiskupské hrobky vedle ostatků kardinála Tomáška. Obřady bude přenášet TV Noe.

Podle pražského arcibiskupství přijede na pohřeb například německý emeritní arcibiskup v Kolíně nad Rýnem kardinál Joachim Meisner a emeritní arcibiskup krakovský kardinál Stanislaw Dziwisz, který býval osobním sekretářem papeže Jana Pavla II. Přijet by také měl bangkokský arcibiskup kardinál Francis Xavier Kriengsak Kovitvanit, představitel Hnutí fokoláre. Jako příznivec tohoto hnutí si kardinál neliboval v okázalých slavnostech - obředy budou tedy méně formální a doprovázeny hudbou Petra Ebena.