Pokud vládnete Angličtinou (nebo se chcete učit jazyk modlitbou), mohly by vás zaujmout některé ze zahraničních internetových platforem. Potřebujete organizér modliteb? Hledáte kázání ke konkrétním příležitostem? Nebo jen máte náladu na dobrý film? Vše je k dispozici. 


 

1. GodTube: Watch Christian Videos! 

Jak propojit "prokrastinační" videa s evangelizací? Na to přišla křesťanská obdoba YouTube. Portál obsahuje klipy všech možných kategorií - od inspiračních přes hudební nebo jen humorná. Pokud si založíte účet (možno přihlásit se přes Facebook nebo Google Account), můžete nahrávat a spravovat vlastní média. 

 

(GodTube.com)

 

 2. Gospler: Spreading Jesus' love

Mottem portálu Gospler je chvála Boha doslova obrazem a hudbou. Na webu najdete hudební inspiraci, mnohdy včetně textového a akordového doprovodu, a řadu graficky vyvedených motivačních a inspirativních citátů. Zvláštní část stránek je dostupná pouze registrovaným uživatelům. 

(gospler.com)

3. Bible.is

Read. Listen. See. Bible se dá nejen číst, ale i poslouchat. Pokud máte zájem kombinovat čtení Písma s procvičováním angličtiny, je pro vás aplikace na Bible.is to nejlepší. Samozřejmě obsahuje i textovou verzi.

(Bible.is)

4. Got Questions

Existuje Bůh? Je Bible skutečně od Boha? Co je po smrti? Aplikace obsahuje nabídku odpovědí na základní teologické otázky.

(www.gotquestions.org

5. Sermon Audio

Homilie na jakékoli téma? Můžete si vybrat – podle tématu, pasáží, data nebo oblíbeného kazatele. Většinou ve formě audionahrávek, ale jsou k dispozici i videa nebo texty. 

(www.sermonaudio.com)

6. Bible zpaměti?

Umět Písmo zpaměti se může hodit – když si jej na dovolenou zapomenete sbalit, když chcete udělat dojem před přáteli, nebo se jen lépe v biblických textech orientovat. Zapamatovat si konkrétní pasáže pomáhají dvě dobré aplikace.

Bible Minded App



Scripture Typer 

7. Prayer Mate

Svět se otáčí rychle – naštěstí, kromě organizérů pracovních úkolů lze využít i organizér modliteb. Už nikdy nemusíte zapomenout se pomodlit za to, co jste chtěli nebo někomu slíbili.

8. Jesus film

Na dlouhé večery. Filmová aplikace obsahuje přes 200 filmů, sérií a klipů o osobě a životě Ježíše Krista. 


(Jesus Film Project)