Týden před Květnou nedělí, tedy 18. - 25. 3. 2018, letos proběhne týden modliteb za mládež

Česká biskupská konference k této příležitosti připravila brožuru s návrhem modliteb a přímluv ke mším svatým. V plném znění je dostupná například na tmm.signaly.cz nebo jako aplikace pro Android. Pro uživatele a příznivce Signálů je tu navíc ještě týdenní (nejen modlitební a nejen pro mladé) výzva! 

Co nás propojí? 

Ke svým aktivitám na Signálech připojte štítek/hashtag #tmm2018. Nejen že podle něj bude každý moct vidět, jak si vedeme, ale bude důležitý zejména na konci celé výzvy. 

Pokud s myšlenkou na mládež vyrazíte i mimo web Signálů, doporučujeme připojit ještě link nebo hashtag #signalyaby se obsah neztratil. 

Připomínáme také funkci #přímluva - za každý úmysl, který takto označíte, je na konci každého měsíce sloužena mše (více o funkci najdete zde). 


Zdroj obrázku: pixabay.com. Free-Photos, Creative Commons.

Signalácká výzva k aktivnímu týdnu

Týdenní řetěz nabízí drobný úkol nebo aktivitu na každý den. Skrz něj každý může promyslet, co je pro něj mládí, jací jsou mladí lidé v jeho okolí, co je dobré a co by mohlo být ještě lepší. Každý je samozřejmě vítán si navržené aktivity upravit, doplnit nebo nahradit. 

Podělí: Vložte na Signály vzpomínku na akci pro mládež, kterou jste v minulosti navštívili, ať už to bude fotka, video nebo komentář. Pokuste se sdílet, co pro vás tehdy bylo to nejdůležitější. Přátelé? Široké společenství, nebo naopak úzká komunita mladých? Atmosféra?

Úterý: Zamiřte mimo Signály! Ať už na jiné sociální sítě nebo kamkoli jinam v reálném světě - do společenství, školy, práce. Jak a co se tam mluví o mladých? Jak se k nim přistupuje?

Středa: Vložte na Signály citát z knihy, verš z Bible, píseň nebo napište blogový post. cílem je vystihnout představu o tom, jakou budoucnost by mladí lidé v Česku, ve světě a v církvi mohli mít. 

Čtvrtek: Papežové, představitelé církevní hierarchie i "řadoví" kněží se mnohdy zajímavě zabývají otázkou mladých. Vyberte si myšlenku jednoho z nich (žijících i zemřelých) a postněte ji na Signály. Které osobnosti a které myšlenky budou nejpopulárnější? A se kterými třeba nebudete souhlasit? 

Pátek: Není dobré, aby byl člověk sám. I Signály chtějí být společenstvím. Vyberte si nějakého uživatele, se kterým jste v kontaktu málo, nebo vůbec ne, a napište mu něco hezkého - povzbuzení, vtip nebo jen přání hezkého dne! 

Sobota: Předposlední den výzvy se zkuste zamyslet, za co je v případě mladých lidí dobré děkovat a za co prosit. Za obojí bude po skončení výzvy sloužena mše. Nezapomeňte připojit #přímluva! Napsat konkrétní přímluvu za mládež, třeba ve svém regionu/městě (bude pak na mši) + aktivizovat hashtag Primluvy  

Neděle: Vyjděme ven! Jako mladí nebo jako za mlada si užívejme života. A pokud budete chtít, podělte se o svou odpočinkovou neděli tady na Signálech. Nastane nejen Květná neděle, ale rovněž XXXIII. Světový den mládeže!