Již více než 7 let probíhá v Praze na Velikonoce neobvyklá událost. Na Velikonoční pondělí v 15:00 se prostor před Pražským hradem naplní tanečníky napříč všemi generacemi, kteří na několik minut místo roztančí radostným tancem. Proč? Do světa tímto způsobem touží vytančit dobrou zprávu a radost z toho, kým je pro ně Kristus, a co pro lidi udělal: že zemřel za naše hříchy, opravdu vstal z mrtvých a žije. Ne pouze kdysi, ale teď!

Aktuálně stojí v čele tanečníků mladá tanečnice Betty Bukáčková. Celá akce před Pražským hradem začíná vždy předtančením Tance vzkříšení, pokračuje následným rozhovorem a svědectvím o důvodu tance.(překládaným i do angličtiny). Taneční choreografie je zpravidla stejná dva po sobě jdoucí roky, následně bývá obměňována. Z tance opravdu vyzařuje život, radost a nadšení, které zaujalo nejednoho kolemjdoucího! Představa ztuhlých, strnulých křesťanů bývá v očích pozorovatelů proměňována při pohledu na tanec plný života. Tanec, který vypráví o životě, ne o smrti, a také vede k životu.   

Tančit můžeš přijít i Ty!

Tanec vzkříšení je otevřen pro všechny lidi všech věkových kategorií, všech křesťanských denominací. Organizátoři Tance vzkříšení věří, že tanec spojuje, že tedy mohou tančit lidé rozmanitého věku a různých křesťanských skupin. Tak může tanec přispět na cestě k jednotě.                                                          

Každý rok můžete na YouTube nalézt instruktážní video, podle kterého je možné se podívat na taneční choreografii aktuálního roku. Pak už stačí jen dorazit na generální nácvik Tance vzkříšení – na Velikonoční pondělí v 10:00 na pronajatém parkovišti v Praze na Letné. Akce je otevřená všem. Samotní organizátoři se vždy nechávají překvapit počtem tanečníků. Většinou jich dorazí 80 až 200!

Přijíždí tančit lidé z celé republiky: z Jablonce, Prostějova, Českých Budějovic… Budějovickým se myšlenka Tance vzkříšení zalíbila natolik, že následující rok po jejich účasti na Tanci vzkříšení v Praze tančili tento tanec na Velikonoce u nich ve městě. I to může být výzvou pro mnohé z nás!

Více informací naleznete na webu kspraha.cz.