Zdroj: Pixabay Creative Commons

 

Festival Lumen je největším gospelovým open-air festivalem ve střední Evropě. Jeho 27. ročník proběhne již za týden: 7. a 8. června 2019 na Slovensku na Trojičním náměstí v Trnavě. Účastníci festivalu se mohou těšit na pestrý program, který každým rokem nabírá na kvalitě i kvantitě. 

Páteční program začíná mší svatou, po které se návštěvníci festivalu mohou těšit na několik hudebních vystoupení na hlavním podiu. Mezi nimi vystoupí folklórní složení FidliCanti, zpěvačka Janais, kapela Altarive, Godzone a Riley Clemmon. Kromě programu na hlavním podiu je na páteční večer připraven také program na podiích vedlejších, v rámci kterého vystoupí mimo jiné Ester Wiesner a Lamačské chvály.

Sobotní program začíná taktéž mší svatou, po které si všichni účastníci mohou vybrat z množství workshopů a přednášek na různá témata od marketingu, cestování až po leadership. Nebude chybět ani taneční workshop se Styleutins. Pro nejmenší návštěvníky je připraven speciální program v podobě čtení knihy Braňa Jobusa a vystoupení dětského sboru. 

Zdroj: Pixabay Creative Commons

Na hlavním pódiu se v sobotu představí BL-Gospel, James Evans band, trnavská kapela Bystrík banda, Social beingz a australská skupina Hillsong Young and Free. V sobotu odpoledne bude probíhat také doprovodný program na vedlejších pódiích. V rámci něj vystoupí Rýdzo slovenské, Michal Kubovčík a jeho Baštrng a další. 

Více o festivale a programu naleznete zde: www.fln.sk, www.festivallumen.sk. 

Doprovodný program, workshopy a diskuse je možné navštívit po zakoupení lístku do XL zóny za zvýhodněnou cenu na www.festivallumen.sk/listky/, nebo přímo na místě za plnou cenu.