Kam vyrazit na křesťanský festival?

8. června: PilsAlive: Festival křesťanské hudby PilsAlive organizuje Biskupství plzeňské ve spolupráci se spolkem Přátelé Koinonie a letos se bude konat ve Františkánské ulici na nádvoří před Muzeem církevního umění plzeňské diecéze.Letos se můžete těšit na tyto vystupující: Tři-dva-jedna z Hlavňovicka, písničkář P. Martin Sedloň, OMI, kla­tovská skupina Plamínky, songer&slamer Radek Antonín Shejbal, plzeňský Sboreček a známé mužské vokální seskupení Hlasoplet. 

7 - 8. června Festival Lumen: největší gospelový festival ve střední Evropě se koná ve slovenské Trnavě. Těšit se můžete např. na adoraci s Dominikem Gabrielem, evangelizační projekt pro mladé Godzone, slovenskou skladatelku a interpretku s francouzským šarmem Janais, Lamačské chvály nebo hosta z daleké Austrálii HillsongYoung&Free. Kromě koncertů na několika pódií čekají na účastníky různé workshopy, modlitby a mši svatou.

Zdroj obrázku: Pixabay, Creative commons. (Detailnější popisy festivalů: Církev.cz)

14.-16. června: Slezská lilie: Devátý ročník mezinárodního křesťanského festivalu Slezská lilie se tradičně koná v Ostravě. Začíná pátečním Večerem nadějí a končí Dnem andělů. Festival již podruhé benefičně podpoří provoz Azylového domu pro těhotné ženy v tísni skrze Nadační fond Betlém nenarozeným. Díky dárcům a sponzorům je celý festivalový program zdarma.

 

21.- 23. června: Holostok: Hudebně-divadelní festival se koná v areálu barokní fary v malebné vesnici Holostřevy v okrese Tachov. Letos se během festivalového víkendu představí devět kapel (např. Lenka Dusilová – sólo, Holy Crab, Slunovratovy paprsky, Les Gars d’en Bas), dvě divadla a nebude chybět ani zajímavý doprovodný program pro dospělé i děti. Festival letos nově nabídne také slam poetry okénko.

21. - 23. června: Kefasfest: Křesťanský festival pro mládež Kefafest se koná v areálu kláštera Rosa coeli, jehož zřícenina se nachází na východním okraji města Dolní Kounice v okrese Brno-venkov. Letos se uskuteční již osmý ročník a na účastníky čeká bohatý program plný hudby, sportovních aktivit (sjíždění řeky, vodní bitva, apod.) a kreativních workshopů. Součástí bude také jamstage. Cílem akce je zprostředkovat křesťanskou kulturu široké veřejnosti, ať už skrze různé hudební žánry, fotky nebo divadlo. 

13. - 20. července: XcamP: Multižánrový festival XcamP se koná v podhůří Beskyd - Smilovicích. Tento festival má křesťanské zaměření, je pořádán Křesťanským společenstvím, o. s.  a je určen zejména mládeži, nicméně je navštěvován příslušníky všech generací. Součástí festivalu přednášky a semináře na duchovní a praktická témata, zejména z oblasti mezilidských vztahů. 

20. - 25. července: Kristfest: Festival Kristfest se koná v konferenčním centru Immanuel u Slavíkova v Kraji Vysočina a je určený pro účastníky od 15 let věku, tedy středoškoláky a vysokoškoláky. Jeho letošní téma nese název Gamechangers, generace změny a hlavními řečníky budou Josh Cocker (!Audacious church, UK), Martin Penc a Tereza Lomaka.

 

27. července: NG fest: Jedná se o multižánrový open air festival pro celou rodinu, který pořádají v Javorníku nad Veličkou v okrese Hodonín mladí lidé z místních církví. Záměrem je připravit nejen kvalitní festival, ale také prostřednictvím hudby, tance, divadla a krátkých zamyšlení předávat křesťanský odkaz a hodnoty, na kterých vznikla naše kultura.

22.- 24. srpna: UNITED: UNITED je křesťanský multižánrový festival, který se koná již od roku 2011 vždy ke konci prázdnin ve Vsetíně na Zlínsku a jehož návštěvnost v minulém roce přesáhla 5000 lidí. Multižánrovost se promítá ve škále koncertů různých hudebních stylů a dalšího programu, který tvoří semináře, workshopy, divadlo, film, sporty, street scéna, služba modliteb a duchovního poradenství.