V létě se s nejrůznějšími akcemi, festivaly, tábory či koncerty roztrhnul pytel a sotva jedno skončí, další začíná. Připravili jsme pro vás krátký přehled akcí nedávno minulých a především těch, které se blíží.

V termínu 20. - 25.7.2019 v konferenčním centru Immanuel v Slavíkově nedaleko Hlinska proběhne tradiční Kristfest, letos s podnázvem Gamechangers. Tuto akci pořádá skupina Youth for Christ Immanuel o.s. a jedná se o multižánrový festival, na kterém se kromě přednášek (například Joshe Cockera či Kirka McAteara) a aktivit dočkáte i spousty muziky, například kapel Ignited, Noemiracles nebo skupiny ONMY, která vystoupí i na konci srpna na vsetínském festivalu UNITED. Letošní téma se zabývá rychle se měnícím světem a tím, jestli máme být jen součástí změny, nebo i jejími tvůrci. Více informací najdete přímo na stránkách Kristefestu

Summerjob 2018 (zdroj: summerjob.naplno.net/galerie/?g=0860smj2018)

Před nedávnem skončil Summerjob 2019. Že nevíte, oč se jedná? Je to forma letní brigády, kde je ovšem vaší odměnou pocit z vykonaného dobrého skutku. Ten letošní proběhl v Benešově nad Černou nedaleko Českého Krumlova a jako každý rok i letos dobrovolníci pomáhali různým domácnostem - se senem, stavbou či dalšími pracemi. Celé setkání není samozřejmě jen o vystrčení nosu ze své komfortní zóny, ale také o nejrůznějších aktivitách, duchovním rozměru a především o společenství a potkávání nových lidí. Pokud byste rádi příští rok zapojili svaly i hlavu, nezapomeňte sledovat stránky, aby vám další ročník neunikl.

Aby těch festivalů nebylo málo, za zmínku stojí i právě probíhající Xcamp, který od roku 2007 přivádí do Smilovic mladé z celé republiky. Náplní je krom seminářů, přednášek, workshopů či společných modliteb samozřejmě také hudba či filmy, které zpříjemní večery během týdne v malebném podhůří Beskyd.

A na závěr samozřejmě nesmíme zapomenout na již zmiňovaný festival UNITED, na který můžete vyhrát dvě vstupenky tady u nás, na signálech. Soutěž běží do 23.7.2019, takže pokud ještě nemáte na Vsetín lístky, neváhejte se zapojit!

Na obrázku může být: text

Napsala: Katuši