CAMPFEST 2019 Foto: Martin Štecher - Člověk a Víra 

Dvacátý první CampFest odstartoval začátkem srpna na ranči ve slovenské vesnici Kráľova Lehota. První CampFest se konal v roce 1999 a měl téma: "Urob si svoj krok vpred?" Po celou tu dobu, co je CampFest, se stalo mnoho důležitých kroků, které někam nejen posunuly, ale i změnily životy jednotlivců. Po dvaceti letech si pořadatelé uvědomili, že KROK  VPŘED tu není jen pro ty, kteří jsou pozadu, ale je to pozvání pro každého posunout se dále a nezaspat.

Program odstartoval ve čtvrtek, kdy speaker Peter Lipták zdůraznil, že křesťanský život není jen životní filozofie, morálka či teologie, ale znamená to vstoupit do nadpřirozeného života v moci Ducha Svatého a vyzval účastníky, aby se všichni pokusili udělat tento krok. Následovaly chvály hudební skupiny Espé.  Po chválách následoval seminář na téma fitko, sex a rychlá auta. Jednalo se o svědectví třech lidí, kteří sdělovali své životní zkušenosti  a obrácení.  Mezitím na velké stage vystupovala polská kapela Owca a program ukončila hudební skupina z Velké Británie Pyramid Park.

PYRAMID PARK (UK) FOTO: Martin Štecher - Člověk a Víra

Následující den byl velice nabitý.  Program odstartoval chválami, poté následoval diskuzní hájik na téma: ,,Musí se mít křesťan vždy dobře?" O tom mluvila jedna slečna, která pracovala pro jedno společenství – měla toho moc a nedokázala lidem říci ne. Byla i rána, kdy nedokázala vstát a poté musela vyhledat odbornou pomoc. Zažila syndrom vyhoření.  Došlo to až k psychickému zdraví. Inspirovala tak tím mladé lidi, že se nemusí bát umět říci ne.  Během celého dne probíhaly koncerty, kde vystupovali například český rapper Envej, Miťo Bodnár, Elo Kay a ve večerním programu byli hlavní hosté: Lindy Conant z USA a Hillsong London.

Hillsong London FOTO: Terezie Prchalová - Člověk a Víra

Sobotní dopolední program odstartoval  seminář s názvem: "Jak duchovně a modlitebně zápasit." Mluvilo se o třech věcech: modlitba, boj a vítězství. Je důležité se modlit ve skrytosti, bez modlitby bychom  nepřežili, abychom mohli žít na tomto světě, musíme duchovně zápasit. Vítězství můžeme dosáhnout pouze skrze modlitbu. Vítězství není okamžité, je potřeba umět vytrvat.  Následovalo plno koncertů, seminářů, sportovních aktivit, literární kavárna, diskuze a plno dalších zajímavých věcí.

Motto letošního CampFest: Krok vpřed! FOTO: Martin Štecher - Člověk a Víra 

Celkově se CampFestu účastnilo necelých 7000 věřících. Organizátoři mají obrovskou pochvalu a respekt za organizaci této akce.  Během festivalu pomáhalo plno dobrovolníků, festival měl zaměření také na ekologii, šetření vody, plastů… Když to shrnu, sešla se jedna velká rodina. Každý si našel kamarády, každý měl možnost jít do modlitebního stanu, ke zpovědi, číst z Bible, na mši svatou….

@CampFest 2019 Kapela Timothy - Foto: Martin Štecher - Člověk a Víra

Více momentů z festivalu si můžete pustit ve videu, které publikujeme co nejdříve, ale také ve fotografiích očima Člověk a Víra.

Ještě jednou, obrovské díky organizátorům! 

https://www.campfest.sk/

Videa z akce naleznete na našem facebooku nebo instagramu 

Autor článku: Albín Augustín Balát 

 

CampFest 2019 - Foto: Anna Gajdošíková - Člověk a Víra 
CampFest 2019 FOTO: Martin Štecher - Člověk a Víra