Na letošním festivalu UNITED vystoupí také pětičlenná kapela ONMY. Po loňském úspěchu na vsetínském pódiu si ji vyhlasovali přímo účastníci festivalu a podle organizátorů patří ke kapelám, které v anketě dostaly nejvíce hlasů. 

Pět kluků ze čtyř různých měst - Olomouce, Kroměříže, Zlína a Holešova - se sešlo, podle jejich vlastních slov, zázrakem. Přinášíme vám jejich krátké představení.

zdroj: https://www.instagram.com/onmyofficial/

V původní sestavě byli Kristián a Jeroným Holerovi a Jakub Talafant se svým bratrem, který už ve stávajícím složení není. Nápad založit kapelu vykrystalizoval jednak z dlouholetého přátelství, ale především díky společenství mládeže, na kterém dostali možnost realizace a vytvoření hudby, do které by mohli dát sami sebe. 

Samotný název kapely se vyvíjel. Mezi nápady bylo například Christ Brothers nebo Hotplay (podle jejich oblíbené kapely Coldplay). S názvem ONMY přišel Kristián a znamená On a my. A pozor, není to [onmáj], i když to k anglické výslovnosti svádí. 

Podle Kristiána je všechno nějak propojené, a proto v jejich textech nenajdete přímo vložené "duchovní slovo", spíš jsou o tom, co sami žijí. 

Poprosili jsme členy kapely o krátkou charakteristiku.

Kristián Holer: frontman. Šťastný optimista. Miluje hudbu a to, jak propojuje lidi. Často praská struny a rád rozdává autogramy. 

Jakub Talafant: basák. Klidný a pokorný, snaží se stále zlepšovat. Do jeho Felicie se vleze cokoliv vás napadne.

Lukáš Švec: klávesák. Výbušný pohodář, vtipný a sám sebou. Dokáže jídlem propojovat lidi a také rád rybaří. Žádnou se mu zatím ale ulovit nepodařilo.

Jeroným Holer: bubeník. Vyspělý a s názorem, pracovitý a cílevědomý. Jeho nejčastěji používaná slova jsou "bicí, hajtka, kopák, paličky, metličky, Verunka".

Andrij Lomaka: kytarista. Klidný a kreativní. Z kapely jako jediný ženatý. První půlrok v kapele předstíral, že umí hrát na kytaru. 

 

Letos se ONMY objeví hned na dvou festivalech - na už proběhlém Kristfestu a na zmiňovaném UNITED. Na Vsetín s sebou přivezou spoustu nových písniček, které zatím slyšeli jen jejich nejbližší, takže se diváci mají rozhodně na co těšit.

Pokud vás těchto pět optimismem a pozitivní energií nabitých kluků zaujalo, mrkněte na jejich Facebook, Instagram, Spotify nebo Youtube channel, kde si můžete poslechnout i jejich nejznámější písničku Záříš

Napsal Albín Augustin Balát, Kateřina Sedláčková