Zdroj: http://www.komensky2020.cz/

Záleží ti na mladých lidech? Chceš na svém spolču vidět více mladých?

Pak je tu projekt přesně pro Tebe. Projekt Komenský 2020 znamená jedinečnou příležitost otevřít duchovní témata na školách ve Tvém okolí. 

V roce 2020 to bude už 350 let od úmrtí Jana Amose Komenského. Náš slavný “učitel národů” nestihl dokončit své nejvýznamnější dílo s názvem Obecná porada o nápravě věcí lidských.

V rámci projektu je zde výzva pro studenty k uskutečnění vlastní „nápravy věcí lidských“. Díky Projektu proměny mohou proměnit jednu ze 7 oblastí lidského jednání (Vzdělanost, Rodina, Vláda, Víra, Média, Umění a Podnikavost). Oblast si sami vyberou, navrhnou konkrétní změnu a pak projekt zrealizují. Cílem projektu je aktivizovat mladé lidi k realizaci konkrétní dobré věci ve svém okolí, městě, kraji nebo celém národě.

Projekt je záměrně koncipován tak, aby budoval most mezi školou a církví. Můžeš třeba s mládeží zkusit zrealizovat váš projekt a přizvat k němu studenty z okolních škol, nebo v roli poradce prakticky pomáhat skupince studentů s jejich projektem. Máš tedy jedinečnou příležitost k budování tohoto mostu. Staň se poradcem a pomáhej s realizací projektu školám přímo ve svém okolí! 

Zdroj: http://www.komensky2020.cz/

Informace o tom, jak se stát poradcem, nebo se jakkoli jinak zapojit, Ti rádi poskytnou organizátoři projektu.

Kontaktovat je můžeš na:

FacebookuInstagramu, nebo se ozvi koordinátorovi projektu Honzovi Rokoszovi: [email protected], tel. 739 600 259.

Partneři projektu Komenský 2020: