Letošní devátý ročník navštívilo něco přes 5ooo mladých lidí.                 Foto: Martin Štecher, Člověk a Víra

Devátý ročník festivalu UNITED byl velice nabitý a mladí lidé si z festivalu odnáší především duchovní prožitek! 

V úvodní čtvrteční večer vsetínské Dolní náměstí roztančila Lucy Grimble, v pátek se o to postaral Martin Smith. Hudebníci z Velké Británie byli velkým lákadlem devátého ročníku festivalu.

Dorazily stovky lidí všech generací. O dětský program se například postaral Pavel Helan, který také vystoupil na hlavním pódiu při dopoledním komponovaném programu. Jeho součástí byla kromě hudby také modlitba a promluva. Pro sobotní dopoledne si zamyšlení připravil ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference Kamil Strak. „Líbilo se mi, že všichni hlavní řečníci jsme se setkali v průběhu roku. Modlili jsme se a přemýšleli jsme, co nám téma říká, co ze svého života bychom mohli mladým lidem předat,“ přiblížil přípravu rádiu PROGLAS Kamil Strak, jak pětice hlavních řečníků motto festivalu „Srdeční záležitost“ zpracovávala.

Poslední večer zahrála kapela ESPÉ, která měla naplněný sál.                        Foto: Martin Štecher, Člověk a Víra 

Mezi novinky programu devátého ročníku festivalu UNITED patří kaple, kde téměř celý festival různí řečníci promlouvají o úryvcích Matoušova evangelia. „Byl hlad po čistém slovu Božím. Lidé jsou moc rádi za tematické odborné semináře, ale chtěli jenom tak vypnout a zklidnit se s výkladem Božího slova. Ta zamyšlení jsou do dvaceti minut, pak následují rozjímání, diskuse a modlitby,“ s tím, že nový koncept programu v kapli má mezi účastníky úspěch.

Příští jubilejní desátý ročník se uskuteční 20.-22.8.2019 ve VSETÍNĚ!  

Více informací na https://festivalunited.cz/

Zdroj: Festival United, rádio Proglas , signaly.cz

KNOWBODY - Foto: Martin Štecher, Člověk a Víra