Zdroj: http://www.taize.fr/cs_article9962.html

Taizé je francouzská vesnička a domov ekumenické komunity, která byla založena roku 1940. Bratři se zde zavazují na celý život, že budou spolu sdílet materiální i duchovní společenství, život v celibátu a velké prostotě. Dnes žije v komunitě více než sto bratří (katolíků i protestantů) z více než pětadvaceti národů. 

Od konce padesátých let dvacátého století jezdí do Taizé tisíce mladých lidí z různých zemí, aby se podíleli na týdenních setkáních s modlitbami a rozjímáním. Mimo to bratři z Taizé organizují podobná setkání i v jiných místech. Tato setkání jsou dle spirituality Taizé součástí tzv. „pouti důvěry na zemi“. Bratři již mnoho let organizují v různých evropských městech taková setkání na konci prosince. 

Od soboty 28. prosince 2019 do středy 1. ledna 2020 proběhne toto setkání v Polsku ve Wrocławi.

Zdroj:http://www.taize.fr/cs_article9962.html

Účastníci se mohou těšit na modlitby zpěvem i v tichu, setkání s lidmi, kteří se snaží žít evangelium v dnešním světě, sdílení a prohloubení víry a porozumění spolu s množstvím dalších mladých. Nebudou chybět ani workshopy se sociálními tématy, o víře a vnitřním životě, umění apod.

Více informací naleznete zde:

http://www.taize.fr/cs_article9962.html

https://www.facebook.com/Taize.Wroclaw/

Informace k přihlašování a přihlašovací formulář:

http://www.taize.fr/cs_article9015.html

Zdroj: http://www.taize.fr/cs_article9962.html

Autor: Maajenka